Libanon Vakanties home pagina.
Cedars


Libanon Vakanties home pagina. Wat Libanon Vakanties doet.
Informatie over Libanon.
De reizen van Libanon Vakanties.
De wintersport van Libanon.
De Libanese keuken. Neem contact op met Libanon Vakanties.Bezoek ons gastenboek.

Gastenboek

Lees de reacties van onze gasten op hun reis naar Libanon, die met hun toestemming hieronder geplaatst zijn. Zij geven een duidelijke indruk van hun vakantie ervaringen, hun impressie van het land en van onze werkwijze, of u kunt een van hun reisverslagen lezen.
Neem desgewenst contact met hen op
.Een paar weken geleden, begin oktober 2012, namen wij deel aan een georganiseerde groepsreis van 10 personen met Imad en Willemien als vaste begeleiders. De deelnemers waren alle wijnliefhebbers, een aantal ook professioneel werkzaam in de wijnbusiness. De bedoeling van de reis was een kennismaking met de (zeer oude) wijncultuur van Libanon door een bezoek aan hedendaagse wijnmakers met daaraan verbonden proeverijen. Een “wijnreis” dus van 6 dagen, en dat werd het ook – en wel een zeer goede -, maar het werd vooral nog veel meer. Dankzij het uitgekiende programma van I&W kregen we en passent de highlights van Libanon te zien, met bezoeken aan het indrukwekkende Baalbek, aan Byblos natuurlijk, de mooie Beekaa-vallei waar de wijngoederen zich bevinden en last but not least de oude en nieuwe rijkdom van het bruisende Beiroet.
Libanon is een klein land dat grotendeels in ťťn dag vanuit Beiroet bereisd kan worden. Normaal zijn wij geen liefhebber van lange busritten, maar ditmaal waren de dagelijkse uitstapjes een attractie apart door de  interessante stroom wetenswaardigenheden waarop I&W ons tijdens de ritten trakteerden. Zij zijn dermate goed geÔnformeerd over heden en verleden van Libanon, van archeologische details tot de culinaire hot spots in Beiroet, en weten daarbij hun liefde voor het land zo authentiek voor het voetlicht te brengen dat je bij aankomst al prettig nieuwsgierig en behoorlijk beslagen ten ijs aan een bezichtiging begint. Aan het eind van de week ben  je ongemerkt  zeer veel te weten gekomen,  en wat misschien nog wel belangrijker is: je beeld van dit bijzondere land heeft zeer veel meer diepte en kleur gekregen. In het bijzonder de enorme gelaagdheid in de geschiedenis en de grote diversiteit van het moderne Libanon  zijn eye openers. Wie zich heeft voorbereid weet dat wellicht al uit de boeken, maar I&W’s grote verdienste is het  dat ze  je dat laten zien en voelen. Na een week met hen op reis wil je meer weten en wil je vooral terugkomen. Zo raakten wij extra geÔnteresseerd in het functioneren van het parlement  en toen bleek dat je ook na terugkomst nog een beroep op I&W kunt doen: we kregen per kerende post een heel informatieve uiteenzetting over de werking van het politieke systeem toegestuurd. Zeer attent.
Een begeleide (groeps)reis is niet alleen een inhoudelijke zaak, maar ook een organisatorisch waagstuk. Iedereen - deelnemers, hotelpersoneel,  ontvangst op locatie – moet optimaal  geÔnformeerd blijven en er moet plaats zijn voor individuele wensen. Dat vergt een onzichtbare logistiek op de achtergrond en veel flexibiliteit in de omgang met alle individuen. I&W verstaan de kunst om deze zaken geruisloos te combineren, waarbij het zeer helpt dat Imad als geboren Libanees de taal en de gewoontes van het land beheerst en Willemien als geboren Nederlandse de vrije mentaliteit van de Nederlander goed op waarde weet te schatten. Samen vormen zij het ideale duo om zo’n reis tegelijk zeer interessant en aangenaam ontspannen te maken. Van harte aanbevolen!.
Amsterdam, oktober 2012.
Floor van Ede, Brasserie van Baerle
Wim Koning, Universiteit van AmsterdamIn juli van dit jaar mochten wij een aantal dagen optrekken met Willemien en Imad. Het contact was vanaf het begin duidelijk, open en prettig. Dat er mensen op je staan te wachten op het vliegveld was voor ons erg bijzonder. En verrassend dat Imad zo goed Nederlands spreekt. Ik ben geboren in Libanon en ging deze zomer voor de tweede keer hier naar toe. Met Willemien en Imad hebben we van te voren een aantal plekken besproken waar we graag naar toe wilden; Baalbek, Downtown Beiroet, Tripoli en de ceders. Een aantal wijzigingen traden tijdens de reis op omdat het zo onrustig was in SyriŽ. Hier reageerden ze erg adequaat in en er werd heel flexibel een nieuwe excursie geregeld. Je krijgt echt waar voor je geld. Willemien bezit over enorm veel kennis aan geschiedenis en laat hierdoor Libanon leven. Dit heeft onze reis naar Libanon enorm verrijkt. Ik heb heel veel kunnen zien van het land en wist dat het veilig was waar we heen gingen. Ook kregen we veel tips over bijvoorbeeld goede restaurant (de Libanese keuken is erg goed en gezond!) en taxi tarieven. De afwisseling om de ene dag een excursie te gaan doen met hen en de andere dag iets voor onszelf of genieten van de rust heeft ons ook goed gedaan. Een reis naar Libanon zowel individueel of een met een groepje is zeker aan te bevelen. Willemien en Imad nogmaals heel erg bedankt voor een onvergetelijke reis. Graag tot de volgende reis naar het mooie, warme en interessante Libanon!
Wilco en Jolanda Schreiber. September 2012.
jonoschreiber1978@gmail.comIn mei 2012 hebben wij deelgenomen aan een wijnreis naar Libanon, georganiseerd door Cazebonne in Alkmaar. Met de nodige scepsis moet ik er bij zeggen. Ten eerste zijn wij geen groepsreis mensen en ten tweede zijn wij gezelligheids drinkers en zeker geen wijnkenners.
De scepsis kon direct over boord worden gezet bij aankomst in Beirut. De groep bleek klein en leuk en wij werden opgevangen door Imad en Willemien. Zij bleken al jaren in Beirut te wonen en wisten alles maar dan ook alles te vertellen over Libanon. De vijf dagen die wij onder de hoede van Imad en Willemien doorbrachten waren een feest. We hebben vreselijk veel mooie dingen gezien. Lekkere wijnen geproefd, heerlijk gegeten en prachtige wijnhuizen bezocht. Wij zijn er van overtuigd, dat een land als Libanon veel gemakkelijker te bereizen valt, als je goede lokale hulp krijgt. Imad en Willemien wisten exact hoe zaken werkten in Libanon, waardoor wij geen zorgen en stress hadden. Belangrijker misschien nog is, dat zij de groep heel goed aanvoelden. Zij dringen noch zichzelf, noch hun wil op aan ons. In al hun bescheidenheid trokken zij zich zelfs terug bij lunches en diners, ook al werden ze door ons uitgenodigd.
Al met al kan ik een ieder die naar Libanon gaat de support van Imad en Willemien van harte aanbevelen. Aardige mensen die weten hoe het werkt!
Rutger Bierens de Haan, mei 2012
rutger@bierensdehaan.comVia de website van Libanva kwamen wij in contact met Imad en Willemien – vanaf het eerste begin verliep dit contact uiterst plezierig. Toen wij door familieomstandigheden onze reis naar Libanon moesten uitstellen, kregen wij direct onze betaling teruggestort. Dit gaf veel vertrouwen en een goed gevoel. Uiteindelijk hebben wij in de herfstvakantie op een buitengewoon plezierige manier kennisgemaakt met Libanon.
Vanaf de ontvangst op het vliegveld tot het moment van onze terugvlucht zijn wij door Imad en Willemien meegenomen op een reis door de historie en de actualiteit van Libanon. Door hun informatie en de gezamenlijke gesprekken hebben wij een goed beeld gekregen van het oude en het huidige Libanon.
We hebben genoten van hun enthousiasme voor het land en de wandelingen door historische opgravingen en natuurgebieden. Heel veelzijdig en altijd ontspannen. Het is een schitterend land met veel afwisseling en gastvrije mensen. Wij kunnen iedereen aanraden om Libanon te bezoeken en dit via Libanva te regelen. Maak je wensen kenbaar en Imad en Willemien stellen een programma op maat samen. Ons is het uitstekend bevallen!
Paul en Cťcile Roemer, Heijen, Oktober 2011
pacero@home.nlLibanon wordt (nog) niet druk bezocht door Europeanen.
Zo kon het gebeuren dat onze kleine groep in oktober 2011 een "speciale" vakantie had en we vaak "alleen" rondkeken in dit land wat een uitermate boeiend, rijk verleden en heden kent.
Er was een uitgekiende reis; georganiseerd door het Libanees/Nederlandse echtpaar Imad en Wilhelmina. Zij zijn een sterk team, en aanvullend voor elkaar.
Door hun expertise en liefde voor hun land kreeg de reis een meer persoonlijk karakter.
Er was ruimte voor een speciaal verzoek, in dit geval het bezoeken van het graf en het indrukwekkende museum van Kahlil Gibran. En voor hen die een reis " op maat" willen is ook alle gelegenheid. Alles zal dan perfect georganiseerd worden.
Imad en Wilhelmina laten je Libanon zien, proeven, horen. Het is een land wat erom "vraagt" om meer te leren kennen.
"Where are you from? Welcome tot Libanon" ! Behulpzaamheid en gastvrijheid zijn ook kenmerken in het land.
Van het uitbundige en dynamische Beiroet lijkt de onwaarschijnlijk mooie Wadi Qadisha (de heilige vallei) in een ander land te liggen. Niets is minder waar. Dit is Libanon, het land van de majestueuze cederbomen. Libanon is met name fascinerend voor hen die cultureel, religieus en politiek geÔnteresseerd zijn.
De Libanese keuken en de vaak bekroonde wijnen uit Libanon mogen hier niet onvermeld blijven. De keuken is puur, eerlijk, vol smaken, geuren en kruiden, versheid en kwaliteit. Alles uit het eigen land; een "wereldkeuken"!
Heleen Nieuwenhuizen, oktober 2011


Willemien (Hollandse) en Imad Hamdan (Libanees) wonen in Beiroet en runnen een kleinschalig toeristisch bedrijfje, www.libanva.com.
Zij werken meestal op vraag van een privť gezelschap, een groep vrienden, een koppel, en maken een reisschema op in samenspraak met de aanvragers.
Wij waren er van 19 tot 29/08/2011, omwille van een huwelijk waarop we uitgenodigd waren. Met een groep van 8 vrienden, soms aangevuld met leden van de familie/ook kindjes, deden we daarna verschillende interessante excursies, waarbij Willemien gidste en Imad voor de praktische dingen instond als vervoer, restaurant, picknick onderweg...
Libanon, meer dan een aanrader: zon, zee, lekker eten, vriendelijke mensen, historisch erfgoed, opgravingen en archeologische sites die teruggaan tot een paar eeuwen voor Christus, alle beschavingen en culturen hebben er hun sporen nagelaten, prachtige paleizen... bergachtig binnenland, heel veel groen (het Zwitserland van het Midden-Oosten), cederbossen, mooie canyons, we hebben ook gewandeld in de Qadisha Vallei en in het Chouf Cedar Reserve, wel nog UNO soldaten in het zuiden en veel controles onderweg van het Libanees leger maar nooit een onveiligheidsgevoel gehad. Maar zonder Willemien en Imad zou deze reis nooit geweest zijn wat ze geworden is, zo'n warme persoonlijkheden met zo veel kennis in huis ! Alles over Libanon kon je hen vragen, ook over de mensen, het reilen en zeilen, voorbije oorlogen, politiek en religie... steeds een boeiend en prachtig verhaal als antwoord, een grapje, een lach. Kortom toffe mensen en geweldige gidsen !!!
Maria Gommers, augustus 2011
maria.gommers@telenet.beAfgelopen april/mei zijn wij met z’n drieŽn drie weken naar Libanon geweest. We zijn enorm verrast door het land en haar inwoners. Het land is prachtig; van de metropool Beirut tot het landelijke Wadi Quadisha, strand in Jounieh en cultuur in Byblos, Tyre en Baalbek. Een land met een schat aan diversiteit.
We zijn in Libanon altijd enorm vriendelijk en gastvrij ontvangen. Onze zoon van 1 jaar heeft het overigens ook bijzonder naar zijn zin gehad; allemaal lachende gezichten en veel aandacht! Libanezen zijn gewoon gek op kinderen en we hebben geen enkel probleem ondervonden. Reizen in Libanon met onze kleine is daarom erg goed bevallen.
Willemien en Imad hebben ons geweldig rondgeleid door het land, haar cultuur, religie en politiek… erg leuk om wat ‘inside information’ te krijgen; Imad is Libanees en Willemien weet gewoon ongelofelijk veel van het land, religie en historie.
Willemien en Imad hebben ons geweldig geholpen met het uitzetten van een reisprogramma van 3 weken (waarbij we nu nog het gevoel hebben niet alles gezien te hebben!). Dit is echt het voordeel van een klein en gespecialiseerd reisbureau; reizen op maat is mogelijk, ze zijn altijd erg goed geÔnformeerd in de situatie ter plaatse en hebben een persoonlijke benadering. Willemien en Imad hebben ons op een leuke en humoristische wijze Libanon laten zien.
We raden iedereen aan om Libanon te bezoeken …en dan Libanva als organisatie in te schakelen! Willemien en Imad; hartelijk bedankt!
Tjalling, Maren en Daniel, juli 2011
tjallingpater@yahoo.comBeste Willemien en Imad,
Nogmaals dank voor jullie perfecte begeleiding van onze reis door Libanon. Het land is absoluut de moeite waard. Het is mooi, er is veel te zien en de mensen zijn aardig. Wat ik heel bijzonder vond is dat je als tourist overal ongestoord kunt rondwandelen.
Beirut is een leuke metropool, en in de andere steden van het land is veel te zien en de bergen zijn fantastisch. Wat daarnaast indruk maakt is de kennis die jullie samen hebben over de historie, de huidige politieke situatie en last but not least over hoe je je in het verkeer moet bewegen. Jullie persoonlijke ervaringen over het leven in Libanon in de afgelopen jaren brengt het allemaal nog wat dichterbij.
Al met al een aanrader voor iedereen.
Met dank
Bart van Goudoever, juni 2011
b.van.goudoever@syntro.nlTerug in Nederland zien we met heimwee terug op ons verblijf in Libanon. Van onze dochter wisten we al dat het een geweldig land is, maar dat hebben we zelf nu kunnen ervaren. Mede en vooral dankzij jullie! Wat een geweldige en uitgebreide kennis heeft Willemien over het land en zijn geschiedenis. Chapeau voor onze gids!
Terwijl het op dit moment in de omliggende landen redelijk onrustig is, geeft de situatie in Libanon geen enkele reden om niet naar dat land toe te reizen. Integendeel.
Baalbek heeft een grote indruk op ons gemaakt en Biblos, Tyrus en Sidon zullen altijd in onze herinnering blijven. Om binnen twee uur van de zonnige kust tot aan de knieŽn in de sneeuw te staan, is een bizarre ervaring. Maar het kan wel in dit land!
De gastvrijheid van de Libanezen zou spreekwoordelijk gemaakt moeten worden. Vriendelijkheid is in Libanon blijkbaar gewoon.
Hoewel we dat vaker van andere reizen ook gezegd hebben, willen we toch nog wel eens benadrukken dat we zeker een keer teruggaan naar Libanon. En natuurlijk willen we Willie en Imad dan terugzien.
Bedankt nog voor de recepten uit de Libanese keuken. We gaan ze zeker uitproberen.
Met vriendelijke groet,
Ria en Michel Baudoin, maart 2011
mail: m.baudoin@planet.nlWat hebben wij een prachtige vakantie via jullie beleefd in Libanon.
We hebben verbaasd gestaan in de Jeitta grotten; we hebben ons verbaasd over de schoonheid van de heilige vallei; mooie kerken bekeken; prachtige bossen zoals de cedars gezien; vriendelijke mensen ontmoet ( onvriendelijke zullen er ook wel zijn, maar wij hebben ze niet ontmoet).
We hebben een paar dagen slecht weer gehad; maar dan het zeldzaam mooie weer in het skigebied van Faraya deed ons dat snel weer vergeten. Het eten was er bijzonder lekker en naar onze smaak het ontbijt dan wat minder.
Het bezoek aan Byblos en aan de haven van Tripoli was ook zo ongelooflijk mooi. En dan het mooie stadje Sidon met zijn zeekasteel en de ontmoeting met Eli en Shona was ook een hoogtepunt.
Als ik dan over mensen begin dan moet ik onze chauffeur en gids Georges noemen, de meest zekere factor in het hectische verkeer van Libanon. We moeten dan zeker Tony de eigenaar van ons hotel in Hasroun noemen en Chris de nieuwe eigenaar van het restaurant in Hasroun en nu zullen we wellicht wat mensen vergeten, maar jullie's vriendelijke begeleiding Imad en Willemien was ook echt super te noemen. We kunnen niets anders doen dan een vakantie in Libanon van harte aanbevelen.
Het is toch top om 's morgens te kunnen skiŽn in Faraya Mzaar en pak weg anderhalf uur later te zwemmen in de Middellandse Zee. Een skigebied met niet minder dan 80 km goed geprepareerde pistes en helemaal niet druk. Als onze God het wil zullen we zeker nog een keer terug komen om nog wat meer te zien. We hopen dan ook wat beter te kunnen skiŽn in de Cedars, want daar hebben we alleen maar even door het weer wat van kunnen proeven, maar dat smaakte toen al direkt naar... meer.
Hartelijke groeten en tot ziens
Klaas en Jannemarie, februari 2011
uk.202@filternet.nlOngetwijfeld zal het jullie niet ontgaan zijn, maar ik zeg het hier nog maar een keer hardop: we hebben van onze vijf dagen Libanon, en vooral ook van jullie gezelschap, oprecht genoten en ik wilde jullie daarvoor graag nogmaals bedanken.
Harm van Tubergen Lotgering, November 2010
hvtl@kpnmail.nl


We deden een beroep op Libanva om voor ons een 6-daagse trektocht te organiseren door het Chouf-gebergte. We deden de tocht met 6 mannen in de leeftijd tussen 51 en 61 jaar. De tocht liep van AÔn Zhalte ca. 50 km ten Zuidoosten van Beirut naar Jezzine zo'n 50 km zuidelijker. We liepen gemiddeld ca. 5 - 6 uur per dag, waarbij we drie keer 2 nachten overnachtten in guest-houses langs de route, achtereenvolgens in Barouk, Massar-el-Chouf en Niha.
Het grootste deel van de tocht liepen we de Libanon-trail, die enkele jaren geleden van noord naar zuid door het Chouf-gebergte is uitgezet. We werden op onze tocht telkens begeleid door een gids van de organisatie die zorgt voor de verschillende reservaten in het Chouf-gebergte, ingesteld om de voor deze streek unieke cederbomen en -bossen en de daarbij behorende flora en fauna te beschermen.
We liepen in de laatste week van september, dus een beetje aan het eind van de lange droge periode, die in Libanon zo'n half jaar duurt: van april tot oktober. Qua kleurenpracht schijnt het in het voorjaar nog mooier te zijn, maar ook nu vonden we de route voor het grootste deel prachtig. Alleen jammer, dat er overal -met name in de dorpen, maar ook hogerop in de bergen- erg veel zwerfvuil ligt, behalve in de verschillende reservaten zelf. Delen van route legden we af buiten de echt 'gebaande paden', langs rotsige hellingen en door bosjes en struiken, die door de droogte soms verraderlijk prikten. Dat maakte de tocht heel aantrekkelijk, uitdagend en soms zelfs spannend. Dat laatste ook een beetje door het vele schieten dat onderweg hoorbaar was. Dat was niet afkomstig van conflicten tussen de vele verschillende groeperingen in Libanon (christenen, moslims, druzen, hezbolla etc.), maar van de jacht op vogels en ander wild, zoals wilde zwijnen.
Wat ook spannend was, was het verkeer. In Libanon is men gewend erg hard en soms gevaarlijk te rijden, waardoor het aantal verkeersslachtoffers relatief hoog is. De chauffeurs van de auto's of busjes die ons vervoerden van en naar Beirut of aan het eind van de dag terug brachten naar het guest-house deden daar (op ťťn na) gelukkig niet aan mee. Die ene bleek later wel de beste gids te zijn die we tijdens de tocht hadden. Hij voelde onze groep heel goed aan en sprak behoorlijk goed engels, waardoor we van hem veel wijzer werden over de natuur om ons heen, maar ook over het leven en het reilen en zeilen in Libanon.
Hij begeleidde ons over bijna de helft van de tocht en regelde ook, dat we op een middag toen we wat eerder terug waren in Massar-el-Chouf op een heel andere wijze, nl. op mountain bikes, het gebied konden verkennen.
Het slapen en eten in de verschillende guest-houses was prima geregeld en de mensen die ons daar ontvingen en verzorgden heel erg vriendelijk. Ook de rondleiding van Willemien en Imad van Libanva op de slotdag in Beirut was prima en heel instructief. Kortom, wij hebben een heel fijne trektocht gehad, veel gezien en meegemaakt en als er al iets aan de hand was, dan werd dat door Libanva prima opgelost.
Met vr. groet,
Emiel Wegman, September 2010.
e.wegman1@chello.nl


Beste Willemien en Imad,
bij deze willen we jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de reis die jullie voor ons georganiseerd hebben. Dankzij jullie (en natuurlijk ook George) hebben we de prachtige kanten van Libanon leren kennen die voor de meeste mensen onbekend gebleven zijn. Libanon was al speciaal voor ons, maar nu des te meer. En we zullen zeker nog een keer terug komen. Tot die tijd zullen we tegen iedereen die het wil horen (of niet) vertellen wat een fantastisch land het is met prachtige landschappen, verrukkelijk eten, vriendelijke mensen en, niet onbelangrijk, heerlijke wijn.
Tot volgend jaar november!
Groetjes,
Yvonne & Zena (zomer 2010),

zena_vd_poel@hotmail.comBeste Willemien en Imad,
Wat het eerste had moeten gebeuren, toen wij goed en wel weer in Nederland aangekomen waren, is jullie hartelijk bedanken voor de geweldige begeleiding, die ons verblijf in Libanon tot een feest en belevenis heeft gemaakt. Dat ik dat nu pas (3 weken na terugkomst) doe namens onze hele groep is een grote omissie, die – ik weet het – niet zomaar is goed te maken, hooguit met een tweede bezoek aan jullie= Libanon. Misschien kan de uitnodiging voor de reŁnie daartoe ook al een beetje helpen !
Willemien, je hebt ons in een week niet alleen de indrukwekkende symbolen van de Libanese historie laten zien, maar ons op innemende wijze sociale en politieke verbanden laten proeven, waardoor stenen tot leven komen.
Jij straalt een en al liefde voor het land uit, en waakte tegelijkertijd als een moeder over ons en ons materiŽle welzijn. Zoveel zorg voor elk detail !
Imad, het bijzondere wat jij ons hebt bijgebracht is, dat jij ons vanuit ons eigen,beperkte, Westerse denken de denkwereld der Druzen hebt binnen geleid.
Wat je samen met Willemien deelde, was jullie zorg om onze tocht door jouw land tot een ontdekking te maken.
Leo Luchtman, mei 2010.
l.luchtman@planet.nl


Wij wilden graag een stadsvakantie naar Beiroet, hoofdstad van een land met deels westerse en deels oosterse invloeden. Na wat gezoek op internet kwamen we bij Libanva terecht. Middels enkele informatieve en duidelijke mails heen en weer met Willemien kwamen we tot een voor ons aantrekkelijk zesdaags programma.
De realisering daarvan heeft echter onze verwachtingen ruim overtroffen. We hebben ons als gasten gevoeld bij mensen die in de eerste plaats zorgden dat ons verblijf goed verliep. Maar die ons ook op verschillende manieren (zowel verbaal als door te laten zien) informeerden over historische en recente ontwikkelingen en kennis lieten maken met Libanese cultuur. Alle credits hiervoor gaan naar Willemien en Imad van Libanva, die vriendelijk, behulpzaam, respectvol, met humor en met (inderdaad) diepgaande kennis van zaken onze reis tot een bijzondere zes dagen hebben gemaakt.
Mooie ervaringen die ons lang gaan bijblijven. Waarvoor veel dank.
Andrť Klooster maart 2010
a.klooster@xs4all.nl


Wat een geweldig land, het heeft alles, hoge bergen, diepe dalen, oudheden, moderne winkelcentra, tragiek vanwege alle strijd, triomf vanwege de veerkrachtigheid van de mensen, de wederopbouw van het land, het heerlijke eten, de vriendelijke bevolking en last but not least de fantastische begeleiding van Imad en Willemien.
Ik wist echt niet wat ik van Libanon moest verwachten, ik kan het nu iedereen aanraden. Bedankt Imad en Willemien, en zeker tot ziens!
Nelly Both - oktober 2009
missboth@hotmail.comHet begon met een mail die ik naar Willemien had gestuurd. Ik had zoveel wensen (zoals Arabisch les, vrijwilligerswerk, diverse excursies e.d.) dat ik al bij voorbaat dacht dat het "niets" zou worden. Ik had namelijk met "mindere" wensen steeds negatieve reacties ontvangen van reisorganisaties gevestigd in Nederland. Tot mijn grote verbazing kreeg ik een zeer positieve mail terug. Hierdoor was ik natuurlijk erg enthousiast geworden.
Uiteindelijk had ik een privťvakantie geboekt die op maat was gemaakt en 17 dagen (17 september 2009 t/m 2 oktober 2009) zou duren. Achteraf vond ik het toch wel te kort. Ik wou dat het veel langer zou duren. Wist ik veel dat het zo leuk zou zijn. Met andere woorden, ik heb een super geweldige vakantie gehad. Ik kan niet wachten om zo snel mogelijk terug te gaan. Willemien, hartelijk dank voor alles. Werkelijk, jou was echt niets teveel gevraagd. En Imad, jij natuurlijk ook hartelijk dank voor alles. Ik kan alleen nog maar zeggen: TOT GAUW!!!
En tegen de rest die dit leest en het wellicht niet helemaal kan voorstellen: Libanon moet je beleven en zien en niet van "horen zeggen". Geloof niet alles wat je leest en ziet op het nieuws. Het is een prachtig land, mooie natuur, cultuur, historie enz. Het eten is hier overheerlijk, de mensen zijn erg gastvrij, lekker weer. Het is ook een land met veel tegenstellingen en dat maakt het juist zo bijzonder en mooi. Ik mis het allemaal wel.
Groetjes,
Wazna Hamidullahkhan - september 2009
wazna@planet.nl


In 1972 ben ik als baby door mijn ouders opgehaald uit Libanon. Voor het eerst heb ik samen met mijn moeder een bezoek gebracht aan mijn geboorteland. We waren heel blij dat we jullie via internet hadden gevonden en dat jullie de excursies met ons wilden doen. Beter kun je het niet treffen, zulke hartelijke Nederlandstalige reisleiding. Jullie hebben ons enorm veel laten zien, verteld en laten proeven. Vooral Wadi Qadisha vond ik adembenemend.
Dank jullie wel voor de fantastische dagen die we met jullie beleefd hebben. Libanon is een prachtig land.
Hartelijke groeten,
Vicky- oktober 2009
vicky.hopma@chello.nl


In de zomer van 2007 heb ik 2 prachtige weken doorgebracht in het mooie Libanon. Met de uitstekende, bekwame en hulpvaardige begeleiding van Libanva had ik alle gelegenheid om ontzettend veel moois te zien. De cultuur en historie die dit land te bieden heeft, kan zich met de absolute toppers op aarde meten. De mensen zijn erg vriendelijk en beleefd. En daarom is het zo ontzettend jammer dat Libanon vaak negatief in het nieuws komt.
Alles vanwege politieke problemen waarvan je bij een verblijf daar maar weinig merkt, afgezien van een enkele controlepost waarbij de soldaat ook al even vriendelijk en glimlachend goedendag zegt.
Ik hoop van harte dat meer mensen zullen gaan genieten van dit unieke gebied met zo veel overblijfselen van talloze beschavingen. De persoonlijke begeleiding van Imad en Willemien (Libanva) is een prima en betrouwbaar uitgangspunt, om een reis op maat samen te stellen, waarvan je nog lang zult nagenieten! Een aanrader!
Niels Hesselberth - zomer 2007
hesselnh@hotmail.com


Beste Wilhelmina en Emad,
Wij willen jullie graag bedanken voor een mooie en bijzonder boeiende vakantie. Libanon heeft alle verwachtingen overtroffen. De vele foto's en de video-opnamen vormen een prachtige herinnering aan onze vakantie.
Shukran jazilan wa-ila liqa.
Met vriendelijke groeten,
Hans en Leo
jgm.dousi@orange.nl

Omdat Libanon de eerste keer zoveel indruk heeft gemaakt hebben we dit
voorjaar nogmaals genoten van de reis door Libanon.
Het bijzondere van dŤze reis was dat je Libanon door de kennis en ervaring
van Willemien en Imad leert kennen zoals het niet in de media komt en
reisgidsen wordt beschreven!!
Beter kan het niet!
Jacqueline Buitendijk en Annekee Groenewoud
jeeebeee@wanadoo.nlReisverslagen

Reis 31 okt - 7 nov 2015
Reisverslag van Dhr. en Mw. Leman.
frederic.leman@fulladsl.be


Reis 9-17 april 2013
Dagboek Livius studiereis, geschreven door Dhr. Frans Wendel
www.livius.nl - wendelf@xs4all.nl

Reis 9-14 oktober 2012
artikel over Chateau Musar uit WineLife door vinoloog Hein Sas
hsas@xs4all.nl

Reis 28 mei-3 juni 2012
mw. Ellen Dekkers; vinoloog/wijnjournalist
info@cazebonne.nl

Reis 6-14 mei 2012
Ds. Jan Roelof Nienhuis en Mw. Jettie Nienhuis
jr.nienhuis@planet.nl

Reis 16-24 april 2012
mw. Wendy van Deurzen
wendyvdeurzen@yahoo.comAnjar, de Omayyadenstad in de Bekaa Vallei.

De laatste zonnestralen over de hoogste bergtop, Qornet el-Saouda, 3088m.

Ceders van Libanon.
Poseren in het paleis van Beit-Eddine.
Heerlijk gebak!
Harissa, Petrus & Paulus kerk.
Willemien in actie!

Het Beit Eddine Paleis in.
Individueel reizen!

ontvangstzaal te Beit Eddine.

Nationaal Museum te Beiroet - een aanrader!

Beker met dierenkop - National Museum.

Frisse ochtendduik in Beiroet.

Kerk en moskee, zij aan zij.

Pigeon Rocks bij zonsondergang.

poseren bij de Ceders.
Bakker in Beiroet.
De nieuwe souq in Downtown Beiroet.
De nieuwe souq van Downtown Beiroet.
De triomfpoort van Tyrus
Door de triomfpoort van Tyrus.