Libanon Vakanties home pagina.
Cedars


Libanon Vakanties home pagina. Wat Libanon Vakanties doet.
Informatie over Libanon.
De reizen van Libanon Vakanties.
De wintersport van Libanon.
De Libanese keuken. Neem contact op met Libanon Vakanties.Bezoek ons gastenboek.
Over Libanon

Libanon is een verrassend land vol contrasten. Het heeft een multi-culturele, multi-religieuze samenleving, een ongekende historische rijkdom en een buitengewoon mooie natuur. Bovendien heerst er een betrouwbaar klimaat met wel 300 dagen zon per jaar!


Natuur

 
Libanon heeft sterk variŽrende landschappen. Aan de smalle kuststrook liggen de belangrijkste steden, waar de meeste Libanezen wonen en werken. Parallel hieraan ligt het Libanon-gebergte, waar tussen de bossen, akkers en boomgaarden talloze karakteristieke dorpen liggen verspreid. Rotsachtige toppen rijzen tot meer dan 3000 meter hoogte. Hier kan men 's winters en in het vroege voorjaar heerlijk skiŽn. Krachtige watervallen tuimelen langs de bergwanden en vullen de beken en rivieren die door de diepe valleien stromen.
Achter het Libanon-gebergte ligt de Bekaa Vallei, een waterrijke en vruchtbare  hoogvlakte waar werkelijk alles wordt verbouwd, inclusief uitstekende wijnen die elk jaar internationale prijzen winnen. De tweede bergketen, de rotsachtige en dunbevolkte Anti-Libanon, loopt hieraan parallel en vormt de grens met SyriŽ.


Cultuur


Eťn van de opvallendste aspecten van Libanon is de ongeŽvenaarde culturele en archeologische rijkdom. Opgravingen hebben aangetoond dat dit gebied al duizenden jaren constant bewoond is! De oudste sporen van menselijke aanwezigheid dateren uit 80.000 voor Christus.
De oudste belangrijke beschaving van deze streek, de PhoeniciŽrs, ontstond in het derde millennium voor Christus. Hun opvallendste kenmerk was hun handelsgeest. Vanuit hun onafhankelijke stadstaten langs de kust van wat nu Libanon heet, zeilden deze bekwame zeelieden, met hun koopwaar, door het hele Middellandse Zeegebied en stichtten er hun handelsposten en koloniẽn.

Libanon ligt op het kruispunt van drie continenten. Bovendien is het een bijzonder vruchtbaar land, omringd door overwegend woestijnachtig gebied. Vanzelfsprekend dus, dat duizenden jaren lang talloze volkeren naar en door Libanon trokken.
Karavanen en handelsvloten, veroveringslegers, kunstenaars en avonturiers uit alle windstreken, pelgrims, predikers en kruisridders: zij allen lieten er hun sporen na, die we op uw reis door Libanon zullen volgen.

De meer recente geschiedenis was vooral voor Beiroet ingrijpend.
Nadat in 1990 een vredesakkoord een einde maakte aan de 15 jaar durende burgeroorlog, begon de restauratie en wederopbouw van Beiroet. In het historische centrum “Downtown” werden de gebouwen die hersteld konden worden, met een scherp oog voor detail gerestaureerd.  De nieuwe architectuur vormt hiermee een harmonieus en fascinerend geheel. De banken en bedrijven doen weer goede zaken. In de nieuwe souk, waar alle grote modehuizen zijn vertegenwoordigd, is het heerlijk winkelen. De woonwijken zijn vernieuwd en de infrastructuur is gemoderniseerd.
Beiroet is weer helemaal terug!


Samenleving

In contrast met andere samenlevingen in de regio, is de Libanese bevolking heel liberaal, tolerant en openhartig. Vrijheid van meningsuiting wordt actief bedreven! Er is een goed onderling respect voor de vele uiteenlopende opvattingen, godsdiensten en levensstijlen. Dit is direct merkbaar door het bijzonder kleurrijke straatbeeld, waar vrouwen gehuld in traditionele kleding en hoofddoeken zij aan zij flaneren met de liefhebbers van de laatste mode  uit Londen en Parijs.
De hoffelijkheid en spontane gastvrijheid van de Libanezen zijn aangenaam en hartverwarmend en zullen u lang bijblijven!


Beiroet Nightlife


De Libanezen zijn rasechte levensgenieters en uitgaan met familie en vrienden is een nationale hobby. Geen wonder dat Beiroet uitgaansstad nummer ťťn is in het Middellandse Zeegebied. Levendige cafť's en terrasjes, uitstekende restaurants en extravagante nachtclubs zijn overal te vinden. Maar ook een wandeling langs de Boulevard is favoriet bij jong en oud. Beiroet biedt gegarandeerd gezelligheid!oppervlakte
10,452 km2
kustlijn
225km
bevolking
4.14 miljoen
hoofdstad
Beiroet
staatsvorm
republiek
onafhankelijkheid
22 nov. 1943
nationaal inkomen
$50 mld.(2012)
wisselkoers
LL 1500 = $1

klimaat
winters - zacht en vochtig,
skiŽn in de bergen

zomers - droog en warm,
300 dagen zon per jaar
Kaart van Libanon


"Grand serail" van Beiroet

Deir Qannoubine - Wadi Qadisha

Pigeon rocks - Beiroet

Terrasje in Downtown

Souk van Tripoli

St. Nikolaaskerk te Sidon

Paleis van Beit Eddine

De fruitmarkt
Beiroet